HEVOSTOIMINTA


Hevostoiminta meillä on monipuolista olemista hevosten kanssa ja yhdessä tekemistä. Se voi olla esimerkiksi ratsastamista, kävelyä, maastotehtävien tekemistä tai maastakäsittelyharjoituksia. Tarkoitus on tehdä asioita yhdessä hevosen kanssa, ei hevosen kustannuksella tai sitä pakottaen. Tavoitteena on suhteen luominen hevoseen ja sen käyttäytymisen havainnointi ja ymmärtäminen.

Hevostoiminta sopii kaikille. Olitpa sitten aloittelija tai heppahöperö; lapsi, nuori tai aikuinen ja haluat tutustua hevosiin eläiminä ja oppia tuntemaan hevosystävääsi paremmin. 

Toiminta

Hevoshetki

Miltä kuulostaisi rentouttava retki lähimaastoon hevosten kanssa joko ratsain tai taluttaen? Tai kärryttelylenkki Olivian kanssa? Hevoshetki voi olla myös hevosiin tutustumista ja hoitamista sekä luonnollista hevosen kanssa olemista.

Hevoshetkiä toteutamme ympäri vuoden ja ne suunnitellaan asiakkaan toiveiden mukaiseksi. Hevoshetkissä opitaan hevosen lukutaitoa turvallisesti yhdessä. Sopii hyvin niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin!

Kesto 1,5h. 1-5 hlöä, hinta 35€/ hlö tai 50€ perhe/ryhmä

Eläinleiripäivä

Leiripäivän aikana tutustutaan tilan eläimiin sekä ruokitaan ja hoidetaan niitä. Eläinpäivä voidaan painottaa koskemaan tiettyä eläinlajia.

Kesto 5h. 2-8 hlöä. Hinta 50€/hlö. Välipala (sisältyy hintaan) nautitaan päivän aikana.

Talutusratsastusta tai kärryajelua päivän aikana!

Retki hevosten kanssa laavulle

Järjestämme rauhallisia vaelluksia läheisille laavuille ja nuotiopaikoille, joissa nautitaan nokipannukahvit, mehua sekä pientä purtavaa. 

Kesto ja hinta:

  • 2-3 h, ryhmän koko 2-4 hlöä. Hinta 50€/hlö
  • 3-4 h, ryhmän koko 2-4 hlöä. Hinta 65€/hlö
  • 5-6 h, ryhmän koko 2-4 hlöä. Hinta 95€/hlö sis myös lounaan. 

Maastoratsastus

Ratsastusta rauhallisia metsäteitä pitkin islanninhevosilla. 

Kesto yhteensä 1h. 1-4 hlöä. Hinta 35€/hlö


Huom! Kaikki hinnat sisältävät alv:n. 

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on sosiaalisen kuntoutuksen menetelmä, jonka tavoitteena on sosiaalisen kasvun ja hyvinvoinnin tukeminen sekä syrjäytymisen ehkäisy. Toiminta pohjautuu ihmisen ja hevosen vuorovaikutukseen sekä aitoon kohtaamiseen, toiminnallisuuteen ja elämyksellisyyteen.

Meidän tilalla hevostoiminta tarkoittaa arkisia askareita, kuten esimerkiksi hevosten ruokkimista ja hoitamista, laitumen ja pihaton puhtaanapitoa ja pieniä korjaustöitä. Hevostoiminnan avulla huomataan, miten oikeanlaisen ja riittävän ravinnon, levon ja liikunnan merkitys vaikuttaa myös omaan hyvinvointiin.

Hevostoiminta on aina yksilöllistä, tavoitteellista, suunnitelmallista ja toimintaa arvioidaan säännöllisesti yksilön tavoitteiden mukaan.

Hevostoiminta kehittää omia tunnetaitoja. Turvallisessa ympäristössä opetellaan tunnistamaan, ilmaisemaan, hallitsemaan ja käsittelemään erilaisia tunteita ohjaajan kanssa.

Meidän hevostoiminnassa jokainen ihminen ja eläin kohdataan arvostavasti ja kunnioittaen. 

Leiri- ja kurssitoiminta

Tilallamme järjestetään eläinaiheisia leirejä ja kursseja. Luonto- ja erätoiminta

Haluatko opastusta luonnossa liikkumiseen tai vaeltamiseen? Tai haluatko oppia tunnistamaan ja käyttämään luonnon villiyrttejä? Entä miltä kuulostaa nokipannukahvit ja nuotiorieska tai marjapiirakka nuotiolla paistaen?

Luonnossa liikkumisella on paljon positiivisia vaikutuksia. Puhdas luonto, hiljaisuus ja luonnon oma aromaterapia auttavat rentoutumaan ja rauhoittumaan. 


Luonto- ja erätoiminta

Melonta

Melontaopastusta ja melontaretkiä järjestetään sulan veden aikaan kauniilla Ullavanjoella ja Emmesjärvellä. 

Meiltä myös edullisesti kanootti- ja kajakkivuokrausta. 

Ruokaa luonnosta luonnossa

Haluatko oppia tekemään ruokaa luonnon antimista? Villiyrtit ja luonnon kasvit ovat parasta superfoodia.

Tai haluatko opetella tekemään nuotiolla muutakin ruokaa?

Kurssit räätälöidään toiveiden mukaan! Kysy tarjous!

Maatilatoiminta

Maatilalla töitä on monenlaisia; eläinten hoitamista, pieniä korjaus- ja kunnostustöitä, aitausten rakentelua, eläinten ruokien ja vesien viemistä, siivousta.. Ja parasta kaikessa tässä puuhastelussa on, että eläimet ovat usein seurana koko ajan.

Päivätoiminta tukee kuntoutumista monella osa-alueella; puuhastellessa ja pihalla liikkuessa fyysinen kunto kehittyy ja ulkona oleminen parantaa esimerkiksi hapenottokykyä. Töiden tekeminen lisää oma-aloitteisuutta ja vastuullisuutta ja tehtyjen töiden tuloksesta on helppo saada onnistumisen kokemuksia. Yhdessä tekeminen niin ihmisten kuin eläintenkin kanssa antavat sosiaalisia kokemuksia ja yhteenkuuluvuuden tunne.

Päivätoimintaan voidaan liittää myös sisätiloissa tapahtuvaa toimintaa.