HEVOSTOIMINTA

Hevostoiminta meillä on monipuolista olemista hevosten kanssa ja yhdessä tekemistä. Se voi olla esimerkiksi ratsastamista, kävelyä, maastotehtävien tekemistä tai maastakäsittelyharjoituksia. Tarkoitus on tehdä asioita yhdessä hevosen kanssa, ei hevosen kustannuksella tai sitä pakottaen. Tavoitteena on suhteen luominen hevoseen ja sen käyttäytymisen havainnointi ja ymmärtäminen.

Hevostoiminta sopii kaikille. Olitpa sitten aloittelija tai heppahöperö; lapsi, nuori tai aikuinen ja haluat tutustua hevosiin eläiminä ja oppia tuntemaan hevosystävääsi paremmin.

HEVOSHETKI

Miltä kuulostaisi rentouttava retki lähimaastoon hevosten kanssa joko ratsain tai taluttaen? Tai kärryttelylenkki Olivian kanssa? Hevoshetki voi olla myös hevosiin tutustumista ja hoitamista sekä luonnollista hevosen kanssa olemista.

Hevoshetkiä toteutamme ympäri vuoden ja ne suunnitellaan asiakkaan toiveiden mukaiseksi. Hevoshetkissä opitaan hevosen lukutaitoa turvallisesti yhdessä. Sopii hyvin niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin!

Kesto 1,5h. 1-5 hlöä

Hinta 50€ perhe/ryhmä (Hintaan kuuluu yksi hevonen, lisähevosista 10€:n lisämaksu)

MAASTORATSASTUS

Kiltit ja rauhalliset hevosemme sopivat hyvin myös aloittelijoille. Ohjaaja on aina mukana maastolenkeillä, 

Ratsastusta rauhallisia metsäteitä pitkin islanninhevosilla.

Kesto yhteensä 1h. 1-4 hlöä. 

Hinta 35€/hlö

ISSIKKAVAELLUKSET

Järjestämme erimittaisia vaelluksia parin tunnin retkistä päivävaelluksiin. Vaelluksilla pysähdytään laavuille tai nuotiopaikoille nauttimaan pientä välipalaa.

Kesto ja hinta:

2-3 h, ryhmän koko 2-4 hlöä. Hinta 60€/hlö

3-4 h, ryhmän koko 2-4 hlöä. Hinta 80€/hlö

6-7 h, ryhmän koko 2-4 hlöä. Hinta 120€/hlö sis myös lounaan. 

SOSIAALIPEDAGOGINEN HEVOSTOIMINTA

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on sosiaalisen kuntoutuksen menetelmä, jonka tavoitteena on sosiaalisen kasvun ja hyvinvoinnin tukeminen sekä syrjäytymisen ehkäisy. Toiminta pohjautuu ihmisen ja hevosen vuorovaikutukseen sekä aitoon kohtaamiseen, toiminnallisuuteen ja elämyksellisyyteen.

Meidän tilalla hevostoiminta tarkoittaa arkisia askareita, kuten esimerkiksi hevosten ruokkimista ja hoitamista, laitumen ja pihaton puhtaanapitoa ja pieniä korjaustöitä. Hevostoiminnan avulla huomataan, miten oikeanlaisen ja riittävän ravinnon, levon ja liikunnan merkitys vaikuttaa myös omaan hyvinvointiin.

Hevostoiminta on aina yksilöllistä, tavoitteellista, suunnitelmallista ja toimintaa arvioidaan säännöllisesti yksilön tavoitteiden mukaan.

Hevostoiminta kehittää omia tunnetaitoja. Turvallisessa ympäristössä opetellaan tunnistamaan, ilmaisemaan, hallitsemaan ja käsittelemään erilaisia tunteita ohjaajan kanssa.

Meidän hevostoiminnassa jokainen ihminen ja eläin kohdataan arvostavasti ja kunnioittaen. 

Ota yhteyttä mikäli olet kiinnostunut sosiaalipedagogisesta hevostoiminnasta!