ELÄINTENKOULUTUS

Olen suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon syksyllä 2021 (YSAO). Koulun myötä sain kokemusta eri eläinlajien kouluttamisesta kun koirien ja hevosten lisäksi pääsi tutustumaan myös nautojen, jyrsijöiden, lintujen, aasin, sikojen ja matelijoiden kouluttamiseen. Omien koirien, hevosten, kissojen, lampaiden ja kanojen kouluttamisen myötä kokemusta on karttunut ja into kouluttamiseen on kasvanut entisestään. Asiakkaiden koirien myötä olen entistä varmempi että tämä on juuri sitä mitä haluan tehdä. Koulutuksia suunnitellessa otan aina huomioon kokonaisuuden, en pelkästään "ongelmaa" joka asiakkaalla on. 

Eläintenkouluttajana minulla on tavoitteena että sekä eläin että ihminen kokevat onnistumisia ja saavat hyviä kokemuksia uuden oppimisesta! Iloinen yhdessäolo, positiivinen vahvistaminen ja monipuolinen palkkioiden käyttö luovat vahvaa pohjaa kaikelle yhteiselle tekemiselle. Kun onnistumisia tulee roppakaupalla, vahvistuu eläimen itsetunto ja molemminpuolinen luottamus kasvaa.

Kouluttaminen ei ole vain temppujen tekemistä. Kouluttamalla voidaan opettaa eläin myös erilaisiin hoitotoimenpiteisiin, kuten pistämiseen, madottamiseen tai yleiseen tutkimiseen. Eikä se vie sen enempää aikaa kun vastaan laittavan eläimen tutkiminenkaan :) 

Olen hakenut lisäoppia erityisesti omaehtoisesta ja vuorovaikutteisesta kouluttamisesta erilaisten koulutusten ja kurssien myötä. Olen huomannut omien ja asiakkaiden eläinten hyötyvän paljon tästä tyylistä. Lempeä ohjaustyylini ja kannustava ohjeistus auttaa eteenpäin.

Kursseja ja koulutuksia voidaan järjestää toiveiden ja tilausten mukaan. 

Myös yksityistunnit varattavissa! Kysy lisää. 

Ei ole niin pientä tai suurta ongelmaa johon ei kannattaisi pyytää apua. Asiakkainani on ollut niin arkoja ja herkkiä kuin hyvin aktiivisia ja innostuviakin koiria. Suurimmat ongelmat liittyvät usein lenkkeilyyn. Yhtä ainoaa oikeaa tapaa ei ole vaan kokonaisuus on otettava huomioon. On eri asia jos koira on arka ja haukkuu vastaantuleville kuin se että koira on innokas ja haukkuu vastaantuleville. Näihin on olemassa erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja. 

Hinnasto

  • Yksityiskoulutus tuntihinta 50€ 
  • 4 kerran koulutuspaketti 160€ 
  • Puolen vuoden koulutuspaketti (tapaamiset noin 2 kertaa kuussa, yhteensä 12 kertaa) 440€

Kaikki hinnat sisältävät alv 24%

Eläinalanopinnot

  • Hevostalouden ammattitutkinto, Hevosen kouluttaminen (20 osp) KPEDU, 2021-2022
  • Eläintenhoidon ammattitutkinto, Eläintenkouluttaja (180 osp) YSAO, 2020-2021 
  • Hevostalouden perustutkinto (95 osp) KPEDU, 2019-2020
  • Homekoiraohjaaja, KPEDU

Koirataustani

Minulla on "aina" ollut koira tai koiria. Pienenä koulusta tullessa Roope (Shih tzu) oli minua kotona vastassa. Naapurin Ellu-nimistä karjalankarhuhoiraa lenkkeilytettiin ympäri metsiä kavereiden kanssa ja tehtiin sille esteratoja. Opiskeluaikoina halusin jo paimenkoiran mutta asuin tuolloin pienessä asunnossa joten hommasin ensimmäisen oman koirani, Oskarin, japaninspanielin. Varsinainen huumoriveikko. Käytiin tokokisoissakin - lähinnä hauskuuttamassa yleisöä ja tuomareita :D 

Kun Oskari oli noin kaksivuotias tuli aika ostaa oma ensimmäinen australianpaimenkoira Ronja. Upea ja mukava koira. Harrasteltiin vähän niitä ja näitä, lähinnä se oli kuitenkin mukana vaelluksilla ja retkillä. Oskarin (12) ja Ronjan (10) eläkepäivinä otin yhteyttä tuttuun kasvattajaan ja sanoin että haluan alkaa harrastamaan pelastuskoiratoimintaa, onko sinulla minulle pentua. Jouluna 2013 saapui Pätkis. Samalla kun Pätkis tuli, paheni Oskarin sydänvika ja Ronja sairastui agressiiviseen syöpään. Pätkis ehti olla vain puoli vuotta Oskarin ja Ronjan kanssa kun ne täytyi päästää pois. 

Halusin Pätkikselle kaverin. Silmiini osui ilmoitus vuoden ikäisestä, uutta kotia etsivästä australianpaimenkoirasta Jasesta. Sen katse oli jotain mikä osui syvälle sieluuni. Soitin ja menin katsomaan. Vastassa oli hyppivä, haukkuva ja remmissä räyhäävä koira. Jase tuli meille kokeiluun ja kuukauden päästä tehtiin paperit. Jase jäi meille. Siinä sitä nyt sitten oltiin, kahden nuoren koiran kanssa joiden ikäero oli vain puoli vuotta. Upea Jase on opettanut minulle äärettömän paljon. Herkkyys, epävarmuus ja ääretön lempeys samassa paketissa. 

Pätkiksen kanssa pelastuskoiraura alkoi sen ollessa reilu puoli vuotta. Pätkiksen kanssa on aina ollut helppo tehdä mitä vain. Tahkottiin käyttäytymiskoe, pelastusjälki (A ja B), pelastushaku (A ja B) sekä viranomaistarkastus koiran ollessa alle 4 vuotias, kaikki vuoden sisään. Siitä eteenpäin onkin vain päivitetty tulokset parin vuoden välein ongelmitta ja päästy muutamille oikeille etsinnöillekin. 

Peppi tuli taloon 2021 tammikuussa. Olin sanonut jo muutamille että seuraavan koiran otan Hansulta (Shepmate's) ja onneksi pääsin tähän jengiin! Pepin kanssa on aloitettu pelastuskoiraharjoitukset ja se on hyvin monipuolinen koira. Vauhtia ja kaikenlaisia tilanteita on riittänyt ja on suorastaan ihme että kahden vuoden ikään mennessä vain yksi kulmahammas on jouduttu tapaturman vuoksi poistamaan.. Se on kuitenkin kuuliainen ja innokas kaikkeen. Peppi on vielä nuori ja herkkä. Kiirettä ei olla pidetty vaan koira on saanut kasvaa ja kehittyä omaksi iloiseksi itsekseen. 

Nyt siis talossa on kaksi vajaa 10 vuoden ikäistä - kylläkin hyvin energistä koiraa ja pari vuotias - vielä energisempi Peppi. 

Kuvagalleria

Onnistunut oppija -kurssit 

Teema Onnistunut oppija kuvastaa eläintenkoulutus ideologiaani. Kyllähän me kaikki se tiedetään että positiivisen vahvistamisen ja onnistumisten kautta me ihmisetkin opimme. Hyvä ja onnistunut fiilis kantaa pitkälle, luottamus kasvaa ja aratkin koirat saavat kasvatettua itseluottamustaan. 

Kursseille ovat tervetulleita kaiken tasoiset ja rotuiset koirat. Tulevaisuuden tavoitteilla ei ole väliä, eli kurssit sopivat hyvin sekä harrastus- että kotikoirille. Tärkeintä on että haluat oppia toimimaan yhdessä koira-ystäväsi kanssa. Kursseilla on rajoitettu osallistujamäärä (max 5 koiraa). 

Neljän kerran kursseilla opetellaan palkkausta, kontaktia, luoksetuloa ja muita arjessa tärkeitä taitoja.

Kurssipaikka hakusessa sekä Kokkolassa että Kaustisella! Jos tiedät sopivan sisätilan niin ota yhteyttä!