Tarinamme

Eläin- ja elämyspalvelut Gaia


Eläin- ja elämyspalvelut Gaia on pitkäaikainen haave, joka alkoi selkiintyä vuonna 2018 käytyäni Green Care -toiminnan peruskurssin. Seuraavana vuonna suoritin sosiaalipedagogisen hevostoimintaohjaajakoulutuksen Ilmajoella ja samana vuonna syksyllä aloitin vielä hevospalvelutuottaja opinnot Kaustisella. 

Luonto on aina ollut minulle tärkeä paikka. Kävin kaksivuotisen eräopaskoulutuksen 2009-2011. Luonto-, seikkailu- ja erätoiminta kuuluvat niin ikään vahvasti yritykseni toimintaan. 

Eläinten ja luonnon yhdistäminen tuntui luonnolliselta, kun huomasin, miten eläinten läsnäolo - ja pelkästään jo niiden katseleminen - vaikutti minuun. Näitä hetkiä, ajatuksia ja tuntemuksia halusin tarjota muillekin. 
 

HEVOSET

Kuvagalleria

Siiri

Islanninhevonen Siiri on lempeä laumanjohtaja, joka johdattelee ihmisen kuin ihmisen rauhalliseen hevostoimintaan. 

Siiri on kiltti, monipuolinen ja tasainen hevonen. Sillä on myös luonnetta kuitenkin kieltäytyä asioista lähtemällä päättäväisesti tilanteesta pois mikäli tilanne tai tunne eivät ole ihanteelliset. 

Siiri rakastaa metsäkävelyitä. Parhaiten Siirin kanssa tutustuukin juuri metsässä kulkiessa ja yhdessä luontoa tutkiessa. 


 

Olivia

Shetlanninponi Olivia, tuulitukka, ei jätä ketään kylmäksi kohtaamisissa. Iloinen, touhukas ja leikkimielinen poni hurmaa söpöydellään ja pienellä koollaan. 

Parhaiten Olivian kanssa pärjää, kun on itse rauhallinen. Hän nimittäin huomauttaa kyllä, jos energiatasot kohoavat tai toiminta ei ole hänen mieleensä. Olivia rakastaa rapsutuksia ja kertookin ihmisille paikan, mistä milloinkin tulee rapsuttaa. Siitäkin poni huomauttaa, jos rapsutukset jäävät vajaiksi. 

Kooltaan Olivia on shetlanninponin alarajoilla. Kärryttelyyn Olivia sopii mainiosti. Mieluiten se kuitenkin kulkee lauman mukana vapaana, tienpientareiden herkkuja maistellen. 

Mansikka

Lempeä, seurallinen ja rauhallinen islanninhevonen Mansikka tuli meille ylläpitoon Kukkiksen kanssa tammikuussa 2020. Mieluiten Mansikka viettäisi aikaa kävelyllä ihmisen kanssa ja tietysti mahdollisimman lähellä, esimerkiksi kainalossa. 

Kukkis


Kukkis tuli meille yhdessä Mansikan kanssa. Ne ovatkin viettäneet vuosikaudet samassa laumassa, joten mukava että toisilleen tutut hevoset saivat tulla meillekin yhdessä. 

Kukkis on aktiivinen ja sen askel on reipas, mutta kiltti, kuuliainen ja kohtelias se kuitenkin on. Parhaiten Kukkis viihtyy ystävien kanssa melkein missä vain, yksin pihalta lähteminen huolestuttaa vielä. 

Melodia

Kaunis, lempeä ja ystävällinen pieni työmyyrä Melodia tuli meille loppukesästä 2020 ylläpitoon. Liikkeestä löytyy lennokkuutta ja töltti on vauhdikasta. Tähän rakkaaseen ei voi olla ihastumatta. Pienen kokonsa vuoksi Melodialla on painorajana n. 60 kg. 

LAMPAAT

Kuvagalleria

Martta, Vikkelä, Tähti, Elsa, Alma ja Helmi  


Martta, Vikkelä ja Tähti tulivat syksyllä 2015. Makasin olkipaalin päällä ja kuuntelin, kun lampaat söivät. Ajattelin, että tämän kun saisi taltioitua; kaikki äänet, tuoksut, lämpimät hönkäykset poskella kun lampaat uteliaasti välillä nuuskuttelivat minua. 

Erityisen esittelyn ansaitsee Martta, viisas laumanjohtaja. Martta on vallannut monta sydäntä. Lempeä, iso, musta lammas tulee halattavaksi ja lähelle. 

Lampaiden villoista voi tehdä pieniä huovutustöitä. Myös villankäsittely ja kehruukursseja on suunnitelmissa. 

KANAT JA ANKAT

KUVAGALLERIA

Kanat ja ankat

Pihamaalla viilettää kanoja ja ankkoja herkkuja kerjäten. Näiden touhujen seuraaminen sopii leppoisaan eläinpäivään; ankat kylpemässä pihan ojassa, kanat kuopsuttelemassa pellolla herkkupaloja etsien. 

Tipuja kanat hautovat salaa säännöllisesti ja aiheuttavat välillä harmaita hiuksia kun poikasia joudutaan pelastamaan milloin mistäkin "hyvästä" salapiilopesästä, kuten tallivintin ylisiltä, vanhasta rehumontusta tai navetan lantakouruista. 

Koirat ja kissat

Australianpaimenkoirat Pätkis ja Jase

Kiltit ja seuralliset koirat ovat mielellään mukana kaikessa. 

Pätkiksen harrastuksiin kuuluu pelastuskoiratoiminta ja herkkujen salasyönti. Se on touhukas ja aktiivinen. 

Jase rakastaa rapsutuksia. Se myös hoitaa tipuja ja muita eläinvauvoja hellästi, ilmoittaa ihmisille kun jollain on hätä ja huolehtii siitä, että kaikki ovat lenkillä ollessa mukana. Jase pitää myös lammaslauman koossa paimentamalla niitä tarvittaessa. 

Nelli, Liisu, Svansen, Harmi, Sesse, Mörkö ja Vihtori

Tilallamme vilistää useampia kissoja. Jokaisella niillä on tietysti omaluonteensa.